Sagan om pantburken

Detta är en saga om en tomm pantburk som skulle få ett nytt liv..
Denna hhistoria utspelar sig i en liten stad där vi träffar en 12 årig lite kille som drömmer om att jobba i en matbutik.
En dag hittar den lilla killen en tomm ölburk som han bestämmer sig för att ta han om, han tar hem den och diskar ur den och ställer den i sitt rum, varje dag så tittar han på den tomma ölburken innan han går till skolan.
En dag när han kommer hem från skolan så finns inte burkenpå hans rumhan blir helt förtvivlad och springer ner till sin mamma och frågarvar han tomm burk är.
Mamma säger jag har pantat den, den lilla killen blir helt till sig och börjar gråta. Mamma tröstar honom och säger att vad är det du förstår att det kommer bli en ny burk av den,pojken torkar tårarna och säger hur vet du det,
jo du förstår att man lägger burken i en maskin och så pressas burken och så kommer det en lastbil  och hämtar alla burkar och smälter ner dom och så gör man nya av dom. Den lilla pojken säger kaninte jag få se det skulle vilja ha en ny burk.
Nästa dag så åker mamma och pojken till affären dom går fram till pantautomaten och stoppar i burkarna som dom har med sig , så säger mamman så går det till. Pojken säger kan inte jag får se hur det går till.. 
Personalen säger ja vist så pojken får följa med bakom och ser hur det går till och blir så farenerad av det så han säger att...det här vill jag jobba med när jag blir stor.....
 
 
4år senare

Nu är pojken 16 och jobbar i en matbutik han har hand om panten och han trifs med det och han har skaffat si mycke kunskaap om maskinerrna som ingen annan kan så han jobbar på och så vitt jag vet så jobbar han på väldigt bra. Han har jobbat så pass mycke att han har kunnat skaffa sig en egen pantstion nära en butik så han kan komma och få i prinsip som han vill
 
slutet gott allting gott